Humoss un pita – brokastis šikas

Es jau iepriekš esmu pļāpājusi par humosu. Toreiz vēl mūsmājās nebija tahini (sezama pastas) bijis, tāpēc nezināju, cik garšīgi ir, ja IR.
Noteikti iesaku pievienot kādu karoti tahini, noteikti. Rezultātā sanāca tikpat garšīgi kā humoss, ko pirkām Vīnē, vienā mazā turku veikaliņā, kur tas bija pašgatavots, safasēts parastās plasmasas kastiņās un derīguma termiņš ar flomīti uz vāka uzrakstīts. Tagad beidzot arī zinu, kāpēc viņiem sanāca tik perfekti. jei!

Klāt grauzām pitas maizītes, ko pagatavoju vienā Gordrona Remzija video noskatītā manierē: pitas maizi sagriež divos aplīšos un tos tad vēlreiz – uz divām vai četrām daļām pēc paša izvēles.

Iegūtos maižukus apsmērē ar olīveļļas/čilli maisījumu (noteikti ķiploks labi ietu klāt, man bija sliņķis, piemetu karoti rauga pārslu)
Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī, 200 grādos, 5-7 minūtes. Būtu labi nepiededzināt un nepārkaltēt.

Un vēl mums bija salāti – ķīnas kāposti, selerijas kāts, olīvas, olīveļļa, baltvīnetiķis,  sāls un svaigi berzti melnie pipari. un viss.

Humosu liek bļodiņā, pienācīgi izrotā ar pētersīļiem, paprikas pulveri un šļuku olīveļas. Sķīvjos saliek salātiņus un ar pitas kraukšķiem airē tik iekšā humosu, kas patiešām garšo kā pie turkiem.

Labu*

3 Comments

  1. Guna says:

    Kur dabūt tahini pastu? Esmu neeeenormāla humosa fane, bet parasti pērku to hum-hum, jo man mājās nesanāk īpaši “humosīgs”, bet pirktais ir baigi sāļš!

    • martaram says:

      Mja, man vienmēr licies, ka tas hum-hum ir kkāds plastmasas brālēns īstajam humosam. :D

      Tahini pirku Stokmanā, jāmeklē tajā plauktā, kur visi Āzijas labumi. blakus manīju kokospiena bundžas, man šķiet.
      Ražotājs Rapunzel, tad nu varētu domāt, ka arī Biotēkās būs, jo viņiem no Rapunzeļa ļoti daudz kas ir.
      Un humoss sanāca ļoti humosīgs patiešām, no sirds un vēdera iesaku. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.