Biešu-pupiņu salāti ar skābētiem gurķiem un kāpostiem
Man kādreiz ļoti negaršoja bietes. Un tad es pagatavoju šos salātus. Punkts.
Vajadzīgs (1 kg salātu):
- 400 g vārītu biešu, rīvētu
- 450 g vārītu/konservētu lielo balto pupu
- 200 g skābu kāpostu
- 250 g skābētu gurķu, sagrieztu mazos kubiciņos
- 4 ēd.k. tahini
- 1/4 tējk. sāls
Gatavo:
- Samaisa skābētos kāpostus ar tahini, pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa.
- Vislabāk garšo pēc pāris stundām/nakts ledusskapī.
Piezīmes:
- Tahini vietā var izmantot garšīgu bezpiedevu augu jogurtu, ļoti garšīgi arī ar LifeTree Cheese krēmsieru.
- Dažādībai daļu lielo balto pupu var aizvietot ar mazām baltajām, melnajām vai brūnajām pupām.
- Ja tahini ir ļoti biezs, to var pašķaidīt ar skābēto kāpostu vai gurķu marinādi. Tas arī piešķirs salātiem intensīvāku garšu.
- Tahini ir sezama sēklu pasta. Visizdevīgāk to iegādāties specializētajos Āzijas produktu veikalos. Var pagatavot arī mājās, te būs recepte.