Biešu-pupiņu salāti ar skābētiem gurķiem un kāpostiem

Man kādreiz ļoti negaršoja bietes. Un tad es pagatavoju šos salātus. Punkts.

Vajadzīgs (1 kg salātu): 

  • 400 g vārītu biešu, rīvētu
  • 450 g vārītu/konservētu lielo balto pupu
  • 200 g skābu kāpostu
  • 250 g skābētu gurķu, sagrieztu mazos kubiciņos
  • 4 ēd.k. tahini
  • 1/4 tējk. sāls

Gatavo:

  • Samaisa skābētos kāpostus ar tahini, pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa.
  • Vislabāk garšo pēc pāris stundām/nakts ledusskapī.

Piezīmes:

  • Tahini vietā var izmantot garšīgu bezpiedevu augu jogurtu, ļoti garšīgi arī ar LifeTree Cheese krēmsieru.
  • Dažādībai daļu lielo balto pupu var aizvietot ar mazām baltajām, melnajām vai brūnajām pupām.
  • Ja tahini ir ļoti biezs, to var pašķaidīt ar skābēto kāpostu vai gurķu marinādi. Tas arī piešķirs salātiem intensīvāku garšu.
  • Tahini ir sezama sēklu pasta. Visizdevīgāk to iegādāties specializētajos Āzijas produktu veikalos. Var pagatavot arī mājās, te būs recepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *