Polentas pirkstiņi

 

_MG_3318 copy

 

Savas dzīvošanas laikā esmu pavadījusi nevajadzīgi daudz laika pie lielveikalu ledusskapjiem un saldētavām, ķiķinot par bērnu, studentu un vecmāmiņu cīsiņiem un pelmeņiem. Un te nu mēs esam – šodien es neveiklajiem ēdienu nosaukumu kalambūriem pievienošu polentu ar pirkstiem. Labu apetīti.

 

_MG_3330 copy

 

Vajadzīgs:

  • 1 gl. polentas putraimu
  • 4 gl. ūdens
  • 1 ēd.k. sojas mērces + liela šķipsna sāls
  • 2 ēd.k. grauzdētu sezama sēklu
  • 2 nori lapas, sagrieztas strēmelītēs (pēc vēlēšanās)

Gatavo:

  • Katliņā uzvāra ūdeni, samazina temperatūru līdz vidējai, pievieno sāli.
  • Tievā strūkliņā ber polentu verdošajā ūdenī, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu vai karoti.
  • Samazina temperatūru un maisa polentu, līdz tā sabiezējusi (dažas minūtes).
  • Pievieno sojas mērci un kārtīgi samaisa.
  • Uzliek vāku un atstāj vārīties zemā temperatūrā 30 minūtes, pa laiciņam polentu kārtīgi apmaisot un pieskatot, lai tā nepiedeg pie katliņa dibena.
  • Kad polenta gatava, iemaisa sezama sēklas un lej lēzenā traukā, izlīdzina, atdzesē un liek ledusskapī sastingt (ar pāris stundām pietiks).
  • Kad polenta sacietējusi, to sagriež vienāda izmēra stienīšos.
  • Ja vēlas, katru stienīti aptin ar ūdenī samitrinātu nori lapas strēmelīti.
  • Cep sakarsētā eļļā (pēc cepšanas noliekot uz papīra dvieļa atvadīties no liekās eļļas) vai krāsnī (200°C, 20 min., var nedaudz apziest ar eļļu).
  • Ēd siltus, nedaudz atdzisušus vai pavisam atdzisušus, visādi ir labi.

 

 _MG_3374 copy

 

_MG_3410 copy

 

_MG_3444 copy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.