Polentas pirkstiņi

_MG_3318 copy

Savas dzīvošanas laikā esmu pavadījusi nevajadzīgi daudz laika pie lielveikalu ledusskapjiem un saldētavām, ķiķinot par bērnu, studentu un vecmāmiņu cīsiņiem un pelmeņiem. Un te nu mēs esam – šodien es neveiklajiem ēdienu nosaukumu kalambūriem pievienošu polentu ar pirkstiem. Labu apetīti.

_MG_3330 copy

Vajadzīgs:

  • 1 tase (cup) polentas putraimu
  • 4 tases ūdens
  • 1 ēd.k. sojas mērces + liela šķipsna sāls
  • 2 ēd.k. grauzdētu sezama sēklu
  • 2 nori lapas, sagrieztas strēmelītēs (pēc vēlēšanās)

Gatavo:

Katliņā uzvāra ūdeni, samazina temperatūru līdz vidējai, pievieno sāli.
Tievā strūkliņā ber polentu verdošajā ūdenī, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu vai karoti.
Samazina temperatūru un maisa polentu, līdz tā sabiezējusi (dažas minūtes).
Pievieno sojas mērci un kārtīgi samaisa.
Uzliek vāku un atstāj vārīties zemā temperatūrā 30 minūtes, pa laiciņam polentu kārtīgi apmaisot un pieskatot, lai tā nepiedeg pie katliņa dibena.
Kad polenta gatava, iemaisa sezama sēklas un lej lēzenā traukā, izlīdzina, atdzesē un liek ledusskapī sastingt (ar pāris stundām pietiks).
Kad polenta sacietējusi, to sagriež vienāda izmēra stienīšos.
Ja vēlas, katru stienīti aptin ar ūdenī samitrinātu nori lapas strēmelīti.
Cep sakarsētā eļļā (pēc cepšanas noliekot uz papīra dvieļa atvadīties no liekās eļļas) vai krāsnī (200°C, 20 min., var nedaudz apziest ar eļļu).
Ēd siltus, nedaudz atdzisušus vai pavisam atdzisušus, visādi ir labi.

 _MG_3374 copy _MG_3410 copy _MG_3444 copy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *