Rīsu-kokosriekstu piena pudiņš 18.novembra brokastīm

_MG_8573

Es esmu īsts kartupelis. Es labi jūtos kā biezputrā, tā smalkā sacepumā, un arī taizemiešu karijā man viss labi. Bet visvairāk “pats” es jūtos, ripjot gar Daugavas krastu. Daugava maina krāsu, maina rakstu, maina garastāvokli un agregātstāvokli, bet paliek pati un tepat.
Labi būt kartupelim savās mājās pie Upes.

_MG_8579

Vajadzīgs (2 porcijām):

  • 1 tase jasmīna rīsu
  • 1 bundžiņa (400 ml) kokosriekstu piena
  • 1 tase ūdens
  • 3 ēd.k. agaves vai kļavu sīrupa
  • 1/4 tējk. maltas vaniļas (pēc vēlēšanās)
  • Šķipsniņa sāls
  • Pasniegšanai – dzērvenes vai citas ogas/augļi pēc izvēles

Gatavo:

Rīsus noskalo un kopā ar visām pārējām sastāvdaļām liek katliņā ar biezu dibenu.
Uzvāra, samazina temperatūru līdz ļoti zemai un vāra, pa brīdim apmaisot, kādas 25-30 minūtes, līdz rīsi mīksti un garšīgi.
Atdzesē, kārto trauciņos ar dzērvenēm vai citām piedevām pēc izvēles.

_MG_8533

Zemsvītras piezīme:

*Pudiņu var ēst arī siltu, protams. Var pārliet ar kļavu sīrupu, var rotāt ar grauzdētiem riekstiem. Visu ko var, ka tik garšo.
*Ja pudiņu vēlas pagatavot pavisam šķīsti baltu, būtu jāatturas no maltās vaniļas pievienošanas.

_MG_8503_MG_8561_MG_8558

2 Comments

  1. faniņš says:

    Tas apraksts par kartupeli. Tik saprotams. Mazgāju rokas kā gribu, vienalga tāds mazs melnumiņš kopš pagājušās kartupeļu talkas palicis aiz naga. Mīļš un spītīgs. Izskatās kā dzimumzīme, kā tautas zīme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.