Mārtiņdienas čia-kokosriekstu kūka

_MG_7876

Atkal čia un kokosrieksts. Tas pudiņš tiešām mums iegaršojās tik ļoti, ka gribējās to pārveidot kūkā, ko arī izdarīju. Tik vienkārši, ka pat mazliet kauns rakstīt, bet mana neatzīšanās taču nemainīs faktu, ka šo kūku varētu uzmeistarot pat kaķis (ja tam būtu īkšķi un mazas trepītes, protams). Tad nu vienu kūku vienam mīļam Mārtiņam, lūdzu!

_MG_7865

Vajadzīgs (kūciņai 20 cm diametrā):

Pamatnei:

  • 1 tase (cup) kokosriekstu skaidiņu
  • 1/2 tase mīksto dateļu (ja nav mīkstas, pirms tam izmērcē)
  • 1-2 tējk. kokosriekstu eļļas + nedaudz eļļas formas ieziešanai

Krēmam:

  • 1/2 tase (cup) čia sēklu
  • 2 tases kokosriekstu piena
  • 5-7 tējk. kļavu, agaves vai dateļu sīrupa
  • 1/4 tējk. vaniļas pulvera
  • 1/2-1 ēd.k. laima sulas

Gatavo:

Samaļ kokosriekstu skaidiņas kafijas dzirnaviņās vai jaudīgā blenderī, pārvēršot tās par kokosriekstu miltiem.
Virtuves kombainā liek kokosriekstu skaidiņas un dateles un maļ, līdz izveidojas smalkas drupatas. Tad pievieno kokosriekstu eļļu un maļ, līdz izveidojas lipīga masa.
Bļodiņā rūpīgi samaisa visas krēma sastāvdaļas.
Kūkas formu (gan pamatni, gan maliņas) ieziež ar kokosriekstu eļļu.
Formā vienmērīgi iedrupina kūkas pamatnes masu, tad ar pirkstiem to izlīdzina.
Lej pāri krēmu, izlīdzina arī to un liek ledusskapī uz vismaz 2-3 stundām, bet vislabāk – uz nakti.
Sabučo Mārtiņu svētkos vai kādu citu tāpat, un ēd kūku.

 

Zemsvītras piezīme:

*Tam it kā būtu jābūt pašsaprotami, bet šai kūkai nepieciešama forma ar noņemamu pamatni.
* Formas ārējais riņķis jāņem nost uzmanīgi, man sanāca nelaimīte.

_MG_7804

2 Comments

    • martaram says:

      Es izmantoju kokosriekstu pienu no bundžiņas, to vispirms kārtīgi samaisot (reizēm bundžiņās krēms atdalās no šķidruma). Bet domāju, ka arī paciņu kokosriekstu piens derētu ļoti labi, tas arī parasti nenoslāņojas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *