Pavasara rullīšu un keila sacepums ar Indijas riekstu mērci

_MG_6111

Lieta tāda, ka mūsu mājās pieklīdis Kaķis Kārtējais (kārtojas piedienīgi, ja kas). Kaķis jau daudzo stundu guļ man klēpī, šņākuļo un mazliet ieliski (nejaukt ar lieliski) ož. Savās labajās dienās Kaķis, šķiet, līdzinājies pelēki svītrotajai Whiskas reklāmas sejai. Atcerieties: “Kaķi noteikti nopirktu Whiskas”. Tad nu lūk, gribēju teikt, ka mūsu Kaķis noteikti nenopirktu springroļļus un neaudzētu keilu, lai pagatavotu šo ēdienu. Bet es gan.

_MG_6080

Vajadzīgs:

  • Apmēram 20 vegāniski pavasara rullīši, tautā saukti par springroļļiem
  • 2 tomāti
  • 6 lielas keila (lapu kāposta) lapas
  • 1 sīpols
  • 1 tējk. kumīna
  • 2 ēd.k. sojas mērces
  • 1 tējk. kaltēta čili
  • Olīveļļa
  • Indijas riekstu mērce
    • 1 tase (cup) 4-8 h mērcētu Indijas riekstu
    • 2 ēd.k. rauga pārslu
    • 1 ēd.k. sojas mērces
    • 1/2 tējk. ķiploku pulvera
    • 1/2 tējk. sīpolu pulvera
    • 1/2 tase ūdens
    • 1 ēd.k. citrona sulas

Gatavo:

Gatavo Indijas riekstu mērci: saliek visas sastāvdaļas blenderī un blendē, līdz iegūst vienmērīgas konsistences mērci.
Liek karsēties krāsni uz 200°C.
Smalki sakapā sīpolu un keilu (īpaši smalki jāsagriež keila kātiņi, jo tie ir samērā cieti).
Pannā ielej olīveļļu un apcep sīpolus kopā ar čili un kumīnu, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno keilu un dažas ēdamkarotes ūdens, uzliek vāku un sautē nelielā temperatūrā, līdz keils kļuvis mīkstāks un mainījis krāsu. Pievieno sojas mērci un kārtīgi samaisa.
Ietauko cepamo veidni (man bija 28 cm gara veidne).
Veidnē kārto pirmo rullīšu kārtu, uz tās klāj Indijas riekstu mērci,  virsū liek sautēto keilu un tam pa virsu – plānas tomātu šķēlītes. To pašu atkārto vēlreiz. Virsējās tomātu šķēlītes nedaudz pārslaka ar olīveļļu.
Liek cepties uz 20 minūtēm 200°C. Tad samazina temperatūru līdz 175°C un cep vēl 10 minūtes. Ēd.

_MG_6143_MG_6148

 

Zemsvītras piezīmes:

* Indijas riekstu mērce visticamāk paliks pāri. To var izmantot sendvičos, kā mērci pie makaroniem un salātiem vai vienkārši pārliet pāri svaigiem dārzeņiem.
* Sanāk pikanti. Man patīk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.