Lieldienu brokastu maizītes

_MG_3401

Man jau nu šķiet, ka avokado Lieldienās pavisam mierīgi izgriež pogas olai. Apaļš kā pūpols, veselīgs kā pats rutkis, zaļš kā pavasara rīts un, ja vēl uzkaisa melno kala namak sāli, garšo diezgan olīgi. Un vistas var mierīgi atpūsties. :)

_MG_3396

 MĒRCĪTE AR LIELDIENU GARŠU

  •  1 ēd.k. vidēji asu sinepju (bez graudiņiem)
  • 1 ēd.k. tahini (sezama sēklu pastas)
  • 1/4 tējk. melnās akmens sāls (tieši tā piešķirs mērcītei “olu” garšu)
  • 1 tējk. rauga pārslu
  • 2 ēd.k. ūdens

Visas sastāvdaļas samaisa viendabīgā masā. Gatavs.

LIELDIENU AVOKADO MAIZĪTES: smērē uz maizītēm nedaudz Lieldienu mērcītes, liek virsū avokado šķēlītes, pārlej pāri vēl nedaudz mērcītes, pārkaisa kripatiņu melnās akmens sāls. Ēd.

_MG_3398

ZAĻO ZIRNĪŠU-AVOKADO LIELDIENU MAIZĪTES

  • 1 tase (cup) konservētu zaļo zirnīšu
  • 3 ēd.k. Lieldienu mērcītes (skat. augstāk)
  • 1 avokado, sagriezts kubiciņos
  • Vēl nedaudz melnās akmens sāls pēc garšas
  • Pāris sīki sakapāti diļļu zariņi (pēc vēlēšanās)

Visu samaisa kopā, liek uz maizītes vai šķīvīša. Ēd.

_MG_3399

1 Comment

  1. Pingback: Mērces: Indijas riekstu-bazilika, tomātu-dateļu un tahini-apelsīnu | ēdamzāle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *