Humoss

Pilna pasaule to humosa recepšu, bet man kaut kā pēdējā laikā jautā, kā es taisu, varbūt slinkums pa gūgli šķetināties, kas lai zina. Tad nu te nu ir mans iecienītais variants. Receptes mugurkauls atrasts veg. grāmatā, kura šovasar tika iegādāta Vīnē, nosaukumu sameklēšu, kad sameklēšu.

250 g turku zirņu
1/2 ēd.k. citrona sulas
2-3 ēd.k.  tahini (sezama pastas)
2 izspiesti ķiploki
4 ēd.k. olīveļļas
1 tējk. malta kumīna
sāls, pipari
dekorēšanai: paprikas pulveris, sasmalcināti pētersīļi

Sablend(er)ē turku zirņus krēmīgā masā, ja vajag, pielej mazliet ūdens (ja zirņi pašvārīti – ideāli būtu novārījuma ūdens) pievieno pārējās sastāvdaļas un visu vēlreiz sablendē.
Servēšanai: liek trauciņā, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar paprikas pulveri, kapātiem pētersīļiem un vidū ietupina kādu nesasmalcinātu turku zirņu pāri.

Zemsvītras piezīmes:

  • Humoss izdosies garšīgāks, ja zirņi būs paša vārīti (pirms tam kārtīgi izmērcējot), ne veikala bundžiņā pirkti.

4 Comments

  1. Pingback: humoss un pita – brokastis šikas « marta ram

  2. Pingback: Nevardarbīgās maizītes | vegan.lv

  3. Pingback: Anonymous

  4. Pingback: Humoss un pita – brokastis šikas | ēdamzāle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *