Ātrās ābolmaizītes

 

 

Šī ir recepte, kas man noder brīžos, kad jāuzņem viesos negaidīti ciemiņi vai kārojas ko saldu pie kafijas, bet veikals tālu un kurpes slinkas. Tā kā tiek izmantota saldēta kārtainā mīkla, šī recepte patiešām ir pa spēkam katram, kas sasniedzis vecumu, kad droši var tuvoties cepeškrāsnij un sagriezt ābolu. Un, kas iepriecinoši, lielākajā daļā lielveikalu nopērkama vegāniska kārtainā mīkla, ko glabāt saldētavā līdz brīdim, kad brauc ciemiņi vai vienkārši sagribas bulciņu.

 

 

Vajadzīgs (8 maizītēm):

  • 4 loksnes saldētās mīklas (4 x 100 g)*
  • mandeļu vai citu riekstu sviests – 1 tējk. katrai maizītei
  • 2-3 āboli, sagriezti plānās šķēlītēs
  • Sauja mandeļu skaidiņu (pēc izvēles)
  • 1-2 tējk. cukura
  • Šķipsniņa kanēļa
  • Maizīšu apziešanai – 1 ēd.k. rapšu vai vīnogu kauliņu eļļas, sojas piena vai sojas piena + agaves vai kļavu sīrupa maisījuma

Gatavo:

  • Izņem mīklu no saldētavas, atdala plāksnes vienu no otras un atkausē apmēram 15 minūtes.
  • Liek krāsni karsēties uz 180-190°C. Ieklāj plātī cepampapīru.
  • Sagriež katru mīklas loksni divos kvadrātos un ar nazi izdara iegriezumus apmēram 1 cm attālumā no mīklas malām, atstājot mīklu savienotu divos diagonāli pretējos stūros (skat. attēlu).

 

 

 

  • Sānu strēmelīti, kas atdalīta no kvadrāta iegriežot, loka klāt otrai sānu malai. Tāpat dara ar otru strēmeli, izveidojot rombu (skat. attēlus).

 

 

 

  • Liek sagatavoto mīklu uz plāts. Katrā rombā iesmērē riekstu sviestu un uz tā izkārto ābolu šķēlītes*, veidojot nelielu kaudzīti (cepot mīkla pacelsies un izveidos groziņu).
  • Apsmērē maliņas ar eļļu.
  • Pārkaisa maizītes ar mandeļu skaidiņām, cukuru un kanēli.
  • Liek krāsnī un cep 15-20 minūtes.
  • Pārkaisa ar pūdercukuru, pasniedz atdzesētas.

Piezīmes:

*”Tešla” un “Latvijas maiznieks” kārtainā mīkla dzeltenajās paciņās ir vegāniska.
*Ābolu vietā var izmantot citus auguļus un ogas, savukārt riekstu sviesta vietā – saldos krēmus, jogurtus un citas garšīgas lietas.

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.