Kabaču pankūkas

 

 

Čau augustā. Vai zini, kam šī karstā vasara ļoti patīk? Daudziem un īpaši kabačiem. Draugi, kas brauc ciemos no laukiem un dārziem, ved līdzi vismaz pa kabacim un saka, ka tie šogad augot kā traki, vēl trakāki nekā parasti. Tā nu man mājās saradies daudz kabaču, un es neticu, ka esmu vienīgā.
Skatījos uz saviem kabačiem, līdz sagribējās bērnības kabaču pankūkas. Toreiz pankūkās likām kabačus, olas un miltus, reizēm arī sieru, bet šeit izmantoju kabačus, turku zirņu miltus (ko, starp citu, joprojām uzskatu par vienu no brīnišķīgākajiem produktiem pasaulē), daudz garšvielu un pievienoju arī pilngraudu pārslas – papildu tekstūrai un tāpēc, ka apzinīgi cenšos ēdienkartē iekļaut vairāk pilngraudu produktu, bet putras negaršo.
Recepti vari droši pielāgot savām vēlmēm – pankūkas, piemēram, labi turēsies kopā arī bez pārslām, tikai pievieno vairāk turku zirņu miltu. Vari izmantot dažādas garšvielas, pievienot sīki sakapātus svaigus zaļumus, sīpolus un ķiplokus, rīvētus burkānus, sīki sagrieztu papriku, sēnes, kūpinātu tofu un citas garšīgas lietas.
Pankūkas vislabāk garšo siltas, bet nav ne vainas arī atdzisušām. Labi apēdas gan tāpat, gan ar salātiem un dažādām mērcītēm. Tā kā man ļoti garšo asi ēdieni, pankūkas ēdu ar pikantu salsu, ko pagatavoju no gataviem tomātiem, lociņiem, kinzas, halapenjo vai citiem čili, sāls un citronu sulas.

Labu augustu un apetīti!

 

KABAČU PANKŪKAS (sanāks apmēram 10 pankūciņas)

Vajadzīgs:

  • 2 gl. uz rupjās rīves sarīvētu kabaču (apm. 350 g kabača, svars bez sēklām)
  • 1/2 gl. / 70 g pilngraudu pārslu (es liku kopā rudzu, kviešu, auzu un miežu pilngraudu pārslas)
  • 1/2 gl. / 80 g turku zirņu miltu (ja kabacis ļoti sulīgs un pankūciņas neturas kopā, pievieno vairāk miltu)
  • 1 tējk. smalkās jūras sāls
  • 2 tējk. mīļākā karija pulvera
  • 2 tējk. itāļu stila garšvielu maisījuma (sastāvā kaltēti tomāti, sīpoli, ķiploki, pētersīļi, raudene utt.)
  • 2-4 ēd.k. rauga pārslu (pēc izvēles)
  • Eļļa cepšanai

Gatavo:

  • Sarīvēto kabaci pārkaisa ar sāli un samaisa, līdz sāk izdalīties šķidrums.
  • Pievieno visas atlikušās sastāvdaļas, rūpīgi samaisa un atstāj uz 10-15 minūtēm. Pa šo laiku pilngraudu pārslas nedaudz piebriedīs, turklāt mīklas nostādināšana palīdzēs atbrīvoties no specifiskā aromāta, kas reizēm piemīt turku zirņu miltiem.
  • Uzkarsē pannā nedaudz eļļas un vidējā temperatūrā cep zeltainas pankūciņas.
  • Uzliek uz dvielīša, lai atbrīvotos no liekās eļļas. Ēd.

 

Piezīmes:

  • Garšvielas, kas labi piestāv šīm kabaču pankūciņām – koriandrs, kumīns, asafetīda, melnie pipari, raudene, ķiploku un sīpolu pulveris, čili, kurkuma, garam masala garšvielu maisījums, kala namak sāls, kūpinātās paprikas pulveris.
  • Turku zirņu milti nopērkami Rimi veikalos.
  • Starp citu, ja vajag vēl idejas, kā pagatavot kabačus, varu ieteikt dažus variantus: ieblenderēt smūtijos, likt svaigajās gaspačo tipa zupās, griezt plānās šķēlītēs un pievienot salātiem, likt zupās un sautējumos (un noteikti nepārvārīt), pievienot vok ēdieniem, gatavot svaigēdāju nūdeles un cept kabaču maizes. Bet šodien gan izmēģini kabaču pankūkas, mums te visiem ļoti garšoja.

 

6 Comments

  1. Līga says:

    Ļoti garšīgi sanāk, ja visu to pankūku mīklu izklāj cepešpannā un cep kā maizīti plāna kārtiņā. Cepu 180 grādos 15min un pēc tam 10 min uzliku grillu, lai apbrūninās. Gardas brokastis :)

Leave a Reply to martaram Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *