Ar turku zirņu omleti pildīti paprikas riņķīši

 

 

Zini to sajūtu, kad gribas kaut ko jaunu, tālu, nezināmu, bet īstenībā tieši to pašu, ko parasti? Tieši tā arī radās šis ēdiens, jo tā būtībā ir mūsu iecienītā brīvdienu brokastu omlete jeb omglete no turku zirņu miltiem, tikai paprikas groziņā/garoziņā. Divi burkāni ar vienu rāvienu, ne?

 

Vajadzīgs (1 vidēja izmēra paprikas porcijai):

  • 1 paprika (es izmantoju sarkano, bet ar citām krāsām arī jābūt labi)
  • 8 ēd.k. turku zirņu miltu (apmēram 70 g)
  • 8-10 ēd.k. ūdens
  • 1/4 sīpola, ļoti smalki sakapāta
  • 1/4 tējk. melnās Indijas sāls kala namak
  • 1 tējk. kumīna sēklu vai 1 ¼ malta kumīna
  • 1 tējk. koriandra sēklu vai 1 ¼ malta koriandra
  • 1/4 tējk. garam masala
  • Šķipsniņa (līdz 1/4 tējk.) kurkumas
  • 1/4 tējk. cepamā pulvera
  • 1/4 tējk. ābolu, rīsu vai cita etiķa
  • Rapšu vai vīnogu kauliņu eļļa cepšanai

Gatavo:

  • Grauzdē kumīnu un koriandru sausā pannā vidējā temperatūrā, pa brīdim apmaisot, līdz tie sāk smaržot. Saberž piestā vai samaļ dzirnaviņās.
  • Bļodiņā samaisa visas mīklas sastāvdaļas, līdz tās viedo viendabīgu mīklu bez kunkuļiem.
  • Papriku sagriež apmēram 1 cm biezos riņķīšos un izņem sēklotni.
  • Vidējā temperatūrā pannā uzkarsē nedaudz eļļas un ieliek paprikas riņķīti.
  • Katrā riņķītī lej 1-2 ēdamkarotes turku zirņu mīklas.
  • Vidējā temperatūrā cep apmēram 5 minūtes, līdz uz mīklas virsmas sāk parādīties burbulīši.
  • Kad riņķīšus iespējams apgriezt (par to var pārliecināties, mazliet pabakastot tos ar dakšiņu – ja viegli slīd pa pannu, var grozīt), tos apgriež un cep, līdz tie kļūst no abām pusēm zeltaini brūni.
  • Vislabāk garšo svaigi cepti un karsti ar lielu kaudzi svaigo salātu un kādu mērcīti.

Piezīmes:

*Ja vēlas, var mīklai var pievienot dažādus smalki sagrieztus dārzeņus – cukīni, tomātus, apceptus baklažānus, kā arī sēnes.
*Melnā akmens sāls piešķir ēdienam smaržu un garšu, kas pielīdzināms olu aromātam. Tā nopērkama Biotēkā, garšvielu veikaliņā Spice House, Hanuman veikaliņā (Rāmas pagrabstāvā), Stockmann un citur.
*Turku zirņu milti atrodami lielveikalu (piemāram, Rimi, Stockmann) miltu plauktos. Ļoti labs produkts, kas noderēs panēšanai, jau pieminētajām turku zirņu omletēm, kā arī palīdzēs turēties kopā dažādiem dārzeņu un pākšaugu plācenīšiem, nepiešķirot tiem miltainu garšu.

 

 

2 Comments

Leave a Reply to martaram Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.