Dateļu karamele

 


Ja pasaule būtu jādala saldajos un sāļajos cilvēkos, es noteikti būtu sāļajā galā, tomēr ir dažas saldas lietas, kas ir manējās. Tā ir ar šo dateļu karameli, piemēram. Varbūt pareizāk to būtu saukt par karamelīgo dateļu mērci, bet pieņemsim, ka man kā sāļam cilvēkam nav nekādas sajēgas un atstāsim, kā ir. Jo izklausās taču garšīgi un ir arī. Krēmīga, salda, gatava dažās minūtēs un pieliekama visam, kam vajag drusciņu salduma. Piemēram, pirmdienai.

 


Vajadzīgs:

  • 12 mīkstās dateles (ja nav pieejamas mīkstās dateles, tad tās mērcē siltā ūdenī 10 min.)
  • 6 ēd.k. izkausētas kokosriekstu eļļas (extra virgin)
  • 6 – 12 ēd.k. sojas piena vai ūdens (daudzums atkarīgs no tā, cik biezu mērci vēlas)
  • 1⁄2 tējk. vaniļas pulvera vai 1⁄2 tējk. vaniļas esences
  • 1⁄2 tējk. kanēļa

Gatavo:

1. Izkausē kokosriekstu eļļu ūdens peldē.
2. Datelēm izņem kauliņus.
3. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablenderē līdz viendabīgai konsistencei.


Piezīmes:

*Gatavo mērci jāglabā ledusskapī. Tā kā mērcei pievienota kokosriekstu eļļa, tā aukstumā mazliet sabiezēs.

*Dateļu karameli var pievienot brokastu putrai, smūtijiem, desertiem, kūkām, saldējumam, pankūkām, čia pudiņiem, visiem citiem pudiņiem un vienkārši karotei.

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *