Gārsas-upeņu pavasara smūtijs

_MG_4111 copy

Zilsniedzītes, sniega rozes, sniegpulkstenītes, sniedzītes, dažādu krāsu krokusi un noslēpumaini, daudzsološi asni mūsu pasaku dārzā mani vēl nav padarījuši tik lepnu, lai paietu garām vecajai draudzenei gārsai. Taisnību sakot, pēdējās nedēļās piestrādājot par pavasara palīgu, tīšām atstāju dažus pleķīšus gārsas pārziņā. Un tā nu man beidzot ir materiāls smūtijam, kas kādu laiku nebij gatavots, jo ziemas spināti, ziniet (meh). Vēl paķēru dažas upeņu lapiņas ar skudrām, skudras atliku atpakaļ, paklausījos, kas strazdam sakāms, un devos gatavot savu šī gada pirmo pa īstam zaļo kokteili. Pavasaris, ziniet.

 

Vajadzīgs:

  • Liela sauja mazo gārsas lapiņu
  • Drusciņa jauno upeņu lapiņu vai pumpuru
  • 2 banāni (ideāli, ja saldēti)
  • 1/2 tase saldētu upeņu
  • 1 tase ūdens

Gatavo:

Visu liek blenderī (jo jaudīgākā, jo labāk) un blendē, līdz viss viendabīgs un garšīgs. Dzer tūliņ pat.

_MG_4126 copy

Zemsvītras piezīmes:

*Ja netīk zaļo smūtiju zaļā garša, ūdens vietā var pievienot sojas, mandeļu vai kādu citu augu pienu, varbūt arī nedaudz svaigi spiestas apelsīnu sulas.
*Protams, ka smūtijos visu var aizstāt ar kaut ko citu, tāpēc jāskatās vien, kas labs atrodams augļu groziņā, saldētavā vai dārzā.
* Pavasaris (!)

_MG_4166 copy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.