Ziemassvētku “gandrīz tiramisu” ar mandarīnu krēmu un piparkūkām

 

_MG_1418 copy

 

Pārnesot uz virtuvi dārza terminoloģiju, es varētu teikt, ka man nav saldo pirkstiņu. Nav jau tā, ka visas kūkas saplok un cepumi piedeg, bet, kad ieeju virtuvē, mikseris nesāk murrāt un putotojamā slotiņa neaicina kūku formu uz deju.
Tāpēc, kad ieeju virtuvē ar saldiem nodomiem, es taisnā trajektorijā dodos pie blendera un viss pārējais jau notiek ļoti ātri.
Šis ir viens no tiem gadījumiem, kad laba daudz nevajag, jo laiks taču ir ļoti laba lieta.

 

_MG_1356 copy

 

Vajadzīgs (4 porcijām):

  • Plānas, kraukšķīgas piparkūkas*, apmēram 150 g
  • 1 paciņa (350 g) zīda tofu (silken tofu)
  • 4 mandarīni*
  • 1,5 ēd.k. cukura (var izmantot arī kļavu, dateļu vai agaves sīrupu)
  • 1/2 tējk. vaniļas pulvera
  • 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas

Gatavo:

  • Sablenderē visas krēma sastāvdaļas (tātad visu, izņemot piparkūkas) viendabīgā masā.
  • Deserta trauciņā liek nedaudz mandarīnu krēma, 2 piparkūkas, krēmu, 2 piparkūkas un tā turpina, līdz trauciņš pilns, noslēdzot ar krēma kārtiņu.
  • Liek ledusskapī uz pāris stundām bet vislabāk – uz nakti.
  • Pirms ēšanas pārkaisa ar piparkūku drupačām (smalki samaltām vai sarīvētām piparkūkām).

 

 

Piezīmes:

*Izmantoju Rimi nopērkamās ICA piparkūkas, ļoti kraukšķīgas, plānas, garšīgas, iesaku.
*Man bij par rokai jaudīgs blenderis un mandarīni bez sēkliņām, tāpēc liku blenderī veselus mandarīnus (bez mizām, protams). Ja šis variants šķiet aizdomīgs, var izmantot tikai mandarīnu sulu.

 

_MG_1434 copy

 

_MG_1383 copy

 

_MG_1384 copy

4 Comments

    • martaram says:

      Prieks dzirdēt :)
      Zīda jeb silken tofu ir mīkstāks, tam ir maigāka tekstūra nekā nekā Bon Soya tofu, kas pārstāv tā dēvēto firm tofu (ja es tagad atceros īsto).
      Zīda tofu parasti atrodams veikalos pie Āzijas precēm – nūdelēm, nori lapām, sojas mērcēm utt. Parasti pērku Rimi, Stockmann arī ir, bet noteikti jābūt arī citos veikalos.

  1. Zane says:

    Radās jautājums vai tofu varētu aizstāt piemēram ar kokosriekstu krēmu? (to biezo, kas sakrājas bundžiņas augšā?)

    Paldies par recepti, plānoju šā vai tā pamēģināt pārsteigt ģimeni jaunajā gadā ;)

    • martaram says:

      Ja nu vēl ir aktuāli – domāju, ka kokosriekstu krēmu izmantot var, vienīgi tad deserts būs tāds taukaināks, sātīgāks un saldāks (un ar kokosa garšu, protams).
      Zīda tofu piemīt tāds dabisks skābenums, kas man ļoti patīk, bet varbūt tāpēc, ka neesmu īpaši saldummīlīga.
      Visādā ziņā ceru, ka pārsteigums izdevās :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *