Ziemīgi siltie salāti ar turku zirņiem un pastinaku

_MG_1170 copy 3

Man šķiet, ka šie salāti vislabāk atspoguļo to, ko vislabprātāk gatavoju un ēdu – svaigi un/vai nepārgatavoti dārzeņi, kaut kas zaļš, garšīgi pākšaugi vai graudaugi, mazliet (vai ļoti daudz) asuma un daudz, daudz garšas. Tas ir ēdiens, kas pabaro, bet nepārbaro, neprasa daudz laika un pūļu, bet uz galda pieprasa visu uzmanību, jo ir tikpat skaists, cik garšīgs.

Tagad beigšu lielīt savu šķīvi un pievērsīšos ēšanai omnom.

_MG_1126 copy

Vajadzīgs (2 porcijām):

  • 1 vidēji liels pastinaks, nomizots un sagriezts plānās strēmelītēs/salmiņos
  • 1 vidēji liels burkāns, nomizots un sagriezts plānās strēmelītēs/salmiņos
  • 1/2 sarkanās paprikas, sagriezta plānās strēmelītēs ar dārzeņu mizojamo nazi
  • Sauja spinātu lapu (ja spinātu lapas ir lielas, tās sagriež strēmelītēs)
  • 1 bundžiņa(400 g) konservētu turku zirņu vai vārīti turku zirņi
  • 1 ķiploka daiviņa, smalki sakapāta
  • 1-2 čili pipari, smalki sakapāti
  • 1/2-1 tējk. citronu sulas
  • 1/2 ēd.k. sojas mērces
  • Eļļa apcepšanai un sāls pēc garšas (ja nepieciešams)

Gatavo:

Gatavo divās pannās vienlaikus, ja grib, lai ēdiens būtu silts, bet nepārgatavots.

Vienā pannā uzkarsētā eļļā apcep turku zirņus (noskalotus, bez šķidruma).
Kad zirņi sākuši nedaudz brūnēt, pievieno čili un ķiploku un cep, pa brīdim apmaisot un pieskatot, lai ķiploks nepiedeg. Kad gandrīz gatavs, pievieno sojas mērci, kārtīgi samaisa un vēl nedaudz pakarsē.

Otrā pannā (izvēlējos vokpannu) karstā eļļā apcep pastinaku un daļu burkānu strēmelīšu. Kad dārzeņi ir kļuvuši mīkstāki un nedaudz mainījuši krāsu, varbūt vietām apbrūnējuši, samazina karstumu, pievieno spinātus, papriku un atlikušos burkānus un kārtīgi samaisa.

Liek salātu bļodā dārzeņus, pievieno turku zirņus, pāslaka ar citronu sulu un pieber sāli, ja nepieciešams. Var piemest kādu saišķīti kapātas kinzas. Ēd.

_MG_1155 copy2

Zemsvītras piezīme:

*Ja nepatīk cepšana un ļoti patīk aktīva košļāšana, šo visu, protams, var salikt kopā arī bez pannu izmantošanas, tikai tad varbūt jāpieliek kāda taukviela, kaut vai viena avokado kubiciņi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *