Stikla nūdeļu-burkānu pankūciņas

_MG_9758 copy

Par šo ēdienu es domāju jau kādas nedēļas divas un varbūt domātu vēl ilgāk, ja vakar mani nebūtu piemeklējusi skaidra ZĪME – atlaide stikla nūdelēm. Druīdi varbūt teiktu, ka tas bija rakstīts zvaigznēs. Un, tā kā kopš ar māsu izlasījām “Asteriku un Obeliku”, man pret druīdiem ir siltas jūtas, lieki nekavēšos, sekošu zvaigžņu norādēm un meklēšu rapšu eļļu.

_MG_9762 copy

Vajadzīgs:

  • 100 g stikla nūdeļu
  • 150 g Korejas burkānu
  • 2 ēd.k. turku zirņu miltu
  • 2 ēd.k. ūdens
  • Eļļa cepšanai (es izmantoju rapšu eļļu)

Gatavo:

Bļodiņā sajauc ūdeni ar turku zirņu miltiem un atstāj ievilkties uz 10 minūtēm.
Pagatavo nūdeles pēc intrukcijas, kas lasāma uz paciņas. Parasti tas nozīmē nūdeļu iemērkšanu verdošā ūdenī, atstāšanu uz 2-5 minūtēm un noskalošanu aukstā ūdenī.
Samaisa visas sastāvadaļas kopā, ar pirkstiem cenšoties pēc iespējas samudžināt burkānus kopā ar nūdelēm.
Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties mazus burkānu-nūdeļu kamolīšus, kas vēlāk pārvēršas par mazām, kraukšķīgām pankūciņām.
Cep no abām pusēm vidējā temperatūrā līdz pankūciņas labi turas kopā (sākumā nešķiet, ka tas jebkad notiks, bet mieru, tikai mieru) un iegūst zeltainu nokrāsu.
Liek uz papīra dvieļiem, jo rīsu nūdeles pievelk eļļu kā mati ēdnīcas smaku.
Pankūciņas ēd karstas, mērcējot sojas mērcē vai kādā tahini bāzes mērcē (skat. šeit un šeit.)

_MG_9842 copy

Zemsvītras piezīmes:

*Lai pankūciņas labāk turētos kopā, tās nevajag pāragri grozīt. Principā tāpat, kā jebkuras citas pankūkas.
*Man izdevās šīs viltīgās pankūciņas izcept pannā bez pārklājuma, tāpēc domāju, ka pārklājuma pannās noteikti būs vēl labāk un mazāk eļļaini.
*Jāņem vērā, ka stikla nūdeles nav rīsu nūdeles, tās ir nūdeles, kas gatavotas galvenokārt no munga pupiņu cietes.
*Turku zirņu milti ir lēti, nopērkami pat lielveikalos un pēcāk noderēs plācenīšu, burgeru, pankūku, viltus omlešu un daudz kā cita pagatavošanai. Tie arī ļoooti lēni tērējas – es joprojām neesmu tikusi galā ar paku, ko nopirku pirms vairākiem gadiem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.