Mufīšmafini

Lūk, Līga runā atkal:

2 glāzes kviešu miltu
1 glāze cukura
5 tējkarotes cepamā pulvera
1 banāns
daži pilieni vaniļas esences
vīnogu kauliņu eļļa (kad pieliku tikai 3 ēdamkarotes, piecepās pie papīrīšiem, droši vien, ja izmantotu tikai silikona formas bez papīriem varētu būt ok, a, ja grib smuki papīrīgi, tad tik diētiski kā gribējās nesanāks)
1 – 1.5 glāzes ūdens vai sojas (OR riekstu, auzu, kāds garšo labāk un ir pa rokai) piens

Mana sistēma attiecībā uz mīklas jaukšanu un dispensēšanu ir attīstījusies laika gaitā un par sev visērtāko variantu esmu atzinusi jaukt mīklu lejamtraukā(kaut kāda kanna, krūka kaut vai tējas/kafijas nospiedkrūze), jo tā pēc tam vieglāk mīklu liet formiņās + nav jāsmērē vairāk trauku, kā gribētos mazgāt (pēc devītās klases vasaras darba konkrēta alerģija uz trauku mazgāšanu).

Tātad, saber visas sausās sastāvdaļas (miltus, cukuru, cepamo pulv, vaniļu, ja ir sausā.) samaisa, lai viss ir vienmērīgi irdeni, jo tas palīdz vēlāk arī šķidrumam sajaukties vienmērīgāk, bez nebeidzamiem miltu kunkuļiem, tā lūk.
Pielejam eļļu pusi no ūdens/piena un vaniļas esenci(ja tā ir šķidrā veidā) visu sparīgi samaisām, lai mīkla vienmērīga un ķepīga, tad lēnām piemaisām atlikušo ūdeni/pienu.
Sagriežam banānu un piejaucam mīklai.
Liekam sildīties krāsni, tikmēr lejam mīklu formiņās, pirms tam izklājot tās ar papīrīšiem vai ieeļļojot (pietiekami un ne par daudz ieeļļot var, piemēram ar lielo akvareļu otiņu).
Cep uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes, vai kad parādās zeltainais brūnums kā arī der pārbaudīt vai vidus gadījumā nav pajēls ar tradicionālo sērkociņtestu :)

rotāšanai/glazēšanai:
100 grami šokolādes (mums bija 45%īgā, kas nav pārāk rūgta un ļoti labi kūst)
Ūdenspeldē šokolādei pievieno kādas 3 edamkarotes ūdens, izkausē un pārej ar karoti pār mafiniem. pēc tam mafinus var pārbērt ar magonēm, riekstiem vai krāsainiem cukurgraudiņiem, kas nu kuram patīk un ir pa rokai again.

Var arī banāna gabaliņus uzmest virspusē tad, kad mīkla jau salieta formās, tas, ja mīkla ir pietiekami ķepīga aizturēs banānus no aipeldēšanas pie mafinu sieniņām vai apakšas atsājot tur pēc tam lipīgu caurumu, bet tikai vidū, kas beigās liksies kā pildījums. man gadījumos, kad šādi pivienoju mafiniem banānu, kādas ogas vai citu augļu gabaliņus, ēdāji vienmēr pārsteigti, kā es esmu viņos iedabūjusu pildījumu :)

Zemstrsīpas piezīme:
Cepiet gardos mufīšus, Līgai viņi allaž sanāk lieliski!

3 Comments

    • martaram says:

      saku taisnību un tikai taisnību :)

      ū, ja kas – atcerējos labākos Tevis ceptos mufīšus – atceries, kad skatījāmies “Brokastis Tifānijā” un mums bija banānu-aveņu mufīši un slīkoņu rums? TOREIZ. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *