Pīrādziņi ar sojas pildījumu


Būs vēl divas fūdfesta receptes, abas no Līgas recepšu gaņģiem un krājumiem.
Šeit – pīrādziņi. Runā Līga:

mīklai:
1kg milti
2 paciņas sausā rauga (t.i. laikam 30 gr. – neesmu pārliecināta)
2 tējk. cukura
2 tējk. sāls
2 glāzes ūdens
6 ēdk olīveļļas

pildījumam:
100 gr sojas granulu
0,5 l ūdens
garšvielas pēc izvēles (kiploki, sīpols, sāls pipari, karijs, rozmarīns, paprika, utt)

mīkla:
Ieber raugu palielā krūzē, pieber cukuru un pielej ļoti siltu ūdeni (noteikti ne vārošu, bet siltāku par “vannas” temperatūru, jo raugam tomēr vajag izšķīst).
maisa, kamēr raugs vienmērīgi izšķīdināts.
Ieber bļodiņā miltus, piemet sāli un pamaisa, lai milti paliek mazliet irdenāki, ja raugs jau ir sācis rūgt/putot, tad droši liet klāt miltiem, pievienot eļļu un mazliet ūdens un sākt mīcīt.
Pievieno vēl ūdeni vai miltus atkarībā no mīklas konsistences.
Atstāj uz 40 minūtēm uzrūgt.

pildījums:
Ieber bļodiņā sojas granulas, apber ar sāli un rozmarīnu
uzlej vārošu ūdeni.
kad soja uzbriedusi, nokāš lieko ūdeni (ja tāds ir) pievienot pārējās garšvielas, piemēram, ķiplokus, sīpolus, piparus, zaļumus, kariju, var arī mazliet tomātu pastas un tēkj. olīveļļas.

mīklu izrullē, griež gabaliņos, liek pildījumu un rullē ciet pīrādziņu vēlamajā formā.
uzsilda krāsni.
pīrādziņus liek cepties uz lēnas uguns kādas 30 – 40 minūtes vai kamēr tie ir zeltaini brūni.

Zemstrīpas piezīme:
Pīrādziņi smuki, pufīgi un, protams, garšīgi.
Jāpiebilst vēl, ka fūdfestā pīrādziņu pildījumam uzbriedinātā soja vēl tika apcepta kopā ar sīpoliem. Man tā ļoti patīk, bet nu tas patiešām gaumes jautājums.
Un vēl mēs pirms cepšanas nosmērējām pīrādziņus ar sojas piena/kurkumas šķīdumu. zeltainākai krāsai.

UN, protams, paldies Līgai par detalizētu recepti un pīrādziņiem arī.

2 Comments

    • martaram says:

      necepot noteikti būtu diētiskāk, bet cepot ir ierastā pīrādzīguma ilūzija lielāka, jo parasti jau tā ir tāda speķaina padarīšana tomēr. un man vispār ir apcepšanas fetišs, tā ka mani var neņemt vērā :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.