Kailas tomātu-ingvera zupa

Uzticamais hp nepārtraukti rūc, ka mēģinu viņā pārāk daudz bilžu sastūķēt, tāpēc joprojām netieku galā ar fūdfesta bildēm. Bet pamazām, pamazām un rindas kārtībā mēģināšu atšķetināt brīvdienu garšas un smaržas.

Šodien kārta Kailas ieteiktajai tomātu-ingvera zupai, ko nedaudz gan pārveidoju, jo viņa man deva recepti un tai pašā čata logā jautāja, ko darīt ar ķirbi. Man kā reiz bija tāds pat jautājums, jo viens tāds pusēsts ķirbis tupēja uz virtuves galda jau pāris dienu. Kaila gan ķirbja vietā parasti liek kartupeļus un noteikti, ka arī tā ir ļoti labi, bet man bija jātiek galā ar to ķirbi tomēr.
Tad nu laikam sanāk tāds kā kopdarbs. Ar šo te daudzmu sanāks apm. 3-4 porcijas. Kā nu kurš ēd.

1/2 kg blanšētu, kubiņos sagrieztu tomātu (der arī vnk konservēti)
1/2 kg ķubiņos sagriezta ķirbja
2 – 3 glāzes ūdens
4-6 daiviņas izspiesta ķiploka
apm. 5 cm rīvēta ingvera
1-2 buljona kubiņi
pēc izvēles – 1 ēd.k. sausā sojas piena

Kaila teica, ka ķiploku un ingveru pievieno beigās, bet man patīk tādas lietas apcept pirms pārējo sastāvdaļu pievienošanas. Tad nu izgāju uz kompromisu un pusi apcepu, pusi pievienoju svaigu jau gandrīz gatavai zupai.
Karstā pannā lej olīveļļu, karstā eļļā nedaudz apcep ingveru un ķiploku, pievieno kubiņos sagriezto ķirbi, tomātu gabaliņus, ūdeni, buljona kubiņus un sautē apm 20 min. Ja gribas šķidrāku zupu, pievieno vēl nedaudz ūdens.
Kad ķirbji mīksti, zupu sablendē, pievieno atlikušo ingveru, ķiploku un sāli/piparus pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa, vēlreiz uzsilda un gatavs!
Sanāk ļoti aromātiska, sildoša un garda zupa. Kaila teica, ka pēc šāda zupas šķīvja iztukšošanas uzreiz jūtoties veselīgāka.
Tad nu garšīgu veselību jums. :)

9 Comments

  1. šodien man 2 tomātgaršvielas pakas iegādātas. Un pumpains krāsains krāsains priekšautiņš, viss no tiger. Esmu ekipējusies sniega sezonas sākumam! :)

    Vēl tik tas blenderis.. un būs man ar čili :)

  2. Kaila says:

    originally shajaa zupaa nebija arii kartupelju :) Ar kjirbi garsha ir daudz maigaaka, bez- mazliet dedzinosha, no taa man arii rodas sajuuta, ka kljuustu veselaaka :D

  3. Mūsmājās ienācies blenderis, un tad nu beidzot varu iesist ķepu biezzupās :). Līdz ar to, vakar pirmā no šīs sērijas tika izvēlēta tieši tomāti ingverzupa.
    Mani FAIL – ingveru nesarīvēju (kaut kā nepamanīju receptē), bet sagriezu mazos kubiņos. Diemžēl kubiņi nesablendējās un, ēdot zupu, ikreiz bija jātrīc bailēs neuzkost tam svaigajam ingveram :D
    Un es ar taisīju pirmo reizi kādu ķirbju ēdienu. Bija tiešām sildoši, garšīgi un visādi citādi jauki, tikai drusku prasījās maizes grauzdiņus klāt, lai to trako asumu nosistu :).
    Paldies par receptuāru!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.