Lēcu pastēte ar kaltētiem tomātiem un olīvām

Jau labu laiku atliku ļoti vilinošo lēcu-olīvu burgeru gatavošanu no Post Punk Kitchen lapas, par kuras esamību man jo laipni atgādināja Gunta (un liels paldies viņai par to).

Vakar gribēju palutināt Smārtu ar brīvdienu burgeriem, bet kaut kā viss izvērtās tā, ka pagatavoju pavisam citādus burgerus un vēl pastēti piedevām. Sākšu ar pastēti.
Uzreiz jāsaka, ka sastāvdaļas precīzi nemērīju, kaut kad mēģināšu uztaisīt atkārtošanas scenāriju un tad arī visu precizēšu. Tad nu šis vairāk iedvesmai.

Vajadzīgs:

  • 1 bundžiņa konservētu lēcu (var izmantot arī vārītas pelēkās vai zaļās lēcas)
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 10 melnās olīvas
  • 5 (vai vairāk) kaltētie tomāti eļļā
  • olīveļļa vai eļļa no kaltēto tomātu burciņas
  • 1-2 tējk. sinepju
  • 1 ēd.k. veg. majonēzes/veg. krējuma
  • 3-5 ēd. k. ūdens vai sojas piena
  • Sāls, (svaigi malti) melnie pipari, oregano pēc garšas

Gatavo:
Liek visas sastāvdaļas blenderī vai virtuves kombainā un blendē, līdz iegūst daudzmaz viendabīgu masu.

 

Zemsvītras piezīmes:
* Kā jau teicu – sastāvadaļu attiecības atceros aptuveni un, kā jau parasti, vēlams improvizēt pēc savas gaumes un patikšanas.
* Ja lēcas slikti blendējas, var nākties pieliet vairāk šķidruma, bet tas nekas.

 

 

3 Comments

  1. Pingback: Anonymous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *