Darbnīcas

Kopā ar biedrību “Dzīvnieku brīvība” uzsākam vegāniskās gatavošanas darbnīcas iesācējiem “Ēdamzāles receptes”.

Darbnīcas paredzētas kā palīgs pirmajiem soļiem augu virtuvē – tiem, kas tikai sāk apgūt vegānisko gatavošanu un nezina, ar ko sākt, tiem, kuru ģimenē vai draugu lokā ir kāds vegāns, kuru gribas iepriecināt ar garšīgu maltīti, kā arī tiem, kas vēlas ēst vairāk garšīgu augu valsts ēdienu, bet vēl nav atklājuši īstās receptes. Taisnību sakot, mīļi aicināts ikviens, kam patīk gatavot un ēst, jo tas ir tas, ko mēs darīsim.

 

Salāti un mērces

Sāksim pavisam vienkārši – ar mērcēm, jo ar labu mērci jebkuru ēdienu var pārvērst par jaunu mīļāko ēdienu. Ar mērcēm šoreiz domājam gan klasisko salātu mērci, gan dažādus smēriņus un citas piedevas. Pie viena iemācīsimies pagatavot salātus kā pilnvērtīgu un sātīgu maltīti, mācīsimies kombinēt dažādas garšas un sastāvdaļas un izcept garšīgu tofu. Kā secināja darbnīcu dalībnieki, no tā visa kopā sanāk mini branča galds, un tā jau arī ir.

Programmā: salātu mērce ar zelta linsēku eļļu, humoss, saulē kaltētu tomātu-kaperu tapenāde, ātrais Indijas riekstu siers, majonēze + viltotie tunča salāti, ātrā tofu marināde + cepts tofu, zaļumu sviests un lielie varavīksnes salāti.

Darbnīcu sāksim ar veselīgu smūtiju, bet noslēgumā klāsim galdu un nogaršosim visu, ko būsim pagatavojuši. Arī par saldo parūpēsimies – desertā vaniļas un šokolādes čia pudiņš ar dateļu mērci un ogām.

 

Pirmā darbnīcu tūre ir noslēgusies, paldies visiem par lielo interesi. Uz tikšanos nākamajās darbnīcās!