Brokastu maizītes turku zirņu miltu garoziņā

 

 

Es nebūšu īpaši oriģināla un teikšu, ka man patīk brīvdienu brokastis. Kuram gan nepatīk? Paņemt no plaukta mīļāko krūzi, pagatavot nedaudz par daudz ēdiena, sēdēt un pļāpāt vai daudznozīmīgi klusēt un netīšām nokavēt visu, ko var atļauties nokavēt, kamēr rīts ievelkas agrākā vai vēlākā pēcpusdienā.
Šīs maizītes ir kā radītas tieši tādām brokastīm, kas visbiežāk ir arī pusdienas – tās ir ļoti sātīgas, jo apvieno gan pākšaugu, gan graudaugu spēku, turklāt labi piestāv gan lakoniskai salātu bļodai, gan eklektiskam branča galdam. Labu lēno apetīti!

 

Vajadzīgs (1-2 personām)

  • 6-8 bagetes šķelītes (var izmantot arī citu baltmaizi vai graudu maizi)
  • 1/3 gl. turku zirņu miltu (50 g)
  • 1 tējk. itāļu garšvielu maisījuma
  • 1 /4 tējk. oregano
  • 1/4 tējk. ķiploku pulvera
  • 2 tējk. rauga pārslu
  • 1/4 tējk. + šķipsniņa kala namak sāls
  • 1/3 gl. ūdens (85 ml)
  • Rapšu vai vīnogu kauliņu eļļa cepšanai

 

Gatavo:

  • Bļodiņā samaisa visas sausās sastāvdaļas un pamazām pievieno ūdeni, maisot mīklu, lai neveidojas kunkuļi.
  • Sagriež maizīti šķēlēs.
  • Uzkarsētā pannā liek mīklā dāsni apviļātas maizes šķēles un vidējā temperatūrā cep zeltaini brūnas no abām pusēm.
  • Ja šķiet, ka šķēles ir par biezu un maizītes sāni neapcepsies, maizīti pēc apgrozīšanas var nedaudz saplacināt.
  • Ja vēlas izteiktāku “olu” garšu, maizītes var pārkaisīt ar drusciņu kala namak sāls.
  • Vislabāk garšo svaigi ceptas un karstas.

 

Piezīmes: 

*Kala namak sāls piešķir ēdienam smaržu un garšu, kas pielīdzināms olu aromātam. Tā nopērkama garšvielu veikalā Spice House, garšvielu veiklā Manas Garšas, Biotēkā, Stockmann un citur. Jāpiebilst, ka kala namak kvalitāte mēdz atšķirties, tāpēc ne visu ražotāju sāls būs ar vienādi intensīvu aromātu.
*Turku zirņu milti atrodami lielveikalu (piemāram, Rimi, Stockmann) miltu plauktos. Ļoti labs produkts, kas noderēs panēšanai, turku zirņu omletēm, kā arī palīdzēs turēties kopā dažādiem dārzeņu un pākšaugu plācenīšiem, nepiešķirot tiem miltainu garšu.
*Rauga pārslas (ražotas no neaktīva rauga) var iegādāties veikalā Dabas Stacija, Stockmann, dažādos eko veikalos un citur. Mans favorīts viennozīmīgi ir Engevita rauga pārslas.
*Izrādās, ka man ir apsēstība ne tikai ar brokoļiem, bet arī ar turku zirņu miltiem, un tur diemžēl neko nevar līdzēt.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *