Brokastu maizītes turku zirņu miltu garoziņā

 

 

Es nebūšu īpaši oriģināla un teikšu, ka man patīk brīvdienu brokastis. Kuram gan nepatīk? Paņemt no plaukta mīļāko krūzi, pagatavot nedaudz par daudz ēdiena, sēdēt un pļāpāt vai daudznozīmīgi klusēt un netīšām nokavēt visu, ko var atļauties nokavēt, kamēr rīts ievelkas agrākā vai vēlākā pēcpusdienā.
Šīs maizītes ir kā radītas tieši tādām brokastīm, kas visbiežāk ir arī pusdienas – tās ir ļoti sātīgas, jo apvieno gan pākšaugu, gan graudaugu spēku, turklāt labi piestāv gan lakoniskai salātu bļodai, gan eklektiskam branča galdam. Labu lēno apetīti!

 

Vajadzīgs (1-2 personām)

  • 6-8 bagetes šķelītes (var izmantot arī citu baltmaizi vai graudu maizi)
  • 1/3 gl. turku zirņu miltu (50 g)
  • 1 tējk. itāļu garšvielu maisījuma (es izmantoju Gemosa maisījumu Toskānas bruschetta)
  • 1 /4 tējk. oregano
  • 1/4 tējk. ķiploku pulvera vai Asumiņš maisījuma
  • 2 tējk. rauga pārslu
  • 1/4 tējk. + šķipsniņa melnās Indijas sāls kala namak
  • 1/3 gl. ūdens (85 ml)
  • Rapšu vai vīnogu kauliņu eļļa cepšanai

 

Gatavo:

  • Bļodiņā samaisa visas sausās sastāvdaļas un pamazām pievieno ūdeni, maisot mīklu, lai neveidojas kunkuļi.
  • Sagriež maizīti šķēlēs.
  • Uzkarsētā pannā liek mīklā dāsni apviļātas maizes šķēles un vidējā temperatūrā cep zeltaini brūnas no abām pusēm.
  • Ja šķiet, ka šķēles ir par biezu un maizītes sāni neapcepsies, maizīti pēc apgrozīšanas var nedaudz saplacināt.
  • Ja vēlas, var pārkaisīt ar mazu drusciņu melnās sāls.
  • Vislabāk garšo svaigi ceptas un karstas, taču piedod arī sildīšanu.

 

Piezīmes: 

*Melnā akmens sāls piešķir ēdienam smaržu un garšu, kas pielīdzināms olu aromātam. Tā nopērkama Biotēkā, garšvielu veikaliņā Spice House, Hanuman veikaliņā (Rāmas pagrabstāvā), Stockmann un citur.
*Turku zirņu milti atrodami lielveikalu (piemāram, Rimi, Stockmann) miltu plauktos. Ļoti labs produkts, kas noderēs panēšanai, turku zirņu omletēm, kā arī palīdzēs turēties kopā dažādiem dārzeņu un pākšaugu plācenīšiem, nepiešķirot tiem miltainu garšu.
*Rauga pārslas (ražotas no neaktīva rauga) var iegādāties Biotēkā, Stockmann un veikalā Dabas stacija. Mans favorīts viennozīmīgi ir Engevita rauga pārslas.
*Izrādās, ka man ir apsēstība ne tikai ar brokoļiem, bet arī ar turku zirņu miltiem, un tur diemžēl neko nevar līdzēt.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.