Kraukšķīga jūras uzkoda: panēts nori

 

Turku zirņi ir kaut kas neticams – tie ir garšīgi, runā, ka arī veselīgi, turklāt izmantojami dažādos ēdienos, sākot ar sāļiem un beidzot ar ļoti saldiem. Salīdzinoši nesen kāds gudrs vīrs atklāja, ka turku zirņu konservēšanas šķidrumu (sauktu par aquafaba) var saputot līdzīgi olu baltumam un cept bezē. Un tad vēl ir turku zirņu milti, no kā var pagatavot, piemēram, brīnišķīgu brokastu OMGleti. Un var pagatavot šo te.

Šajā receptē man izdevies apvienot savu bērnības mīlestību pret panējumiem un mūsdienu aizraušanos ar nori našķiem (ir tādas Āzijas stila uzkodiņas, būtībā ceptas/grauzdētas nori lapas). Ja tev ir līdzīgas jūtas pret šīm lietām, esmu diezgan droša, ka tev arī garšos.

 

 

Vajadzīgs:

  • 5 ēd.k. turku zirņu miltu
  • 5 ēd.k. ūdens
  • 1/2 tējk. sojas mērces
  • Šķipsna (vai divas) kala namak sāls (melnā sāls, piemīt olu garša/smarža) vai vēl nedaudz sojas mērces
  • 1,5 – 2 nori lapas, sagrieztas nelielos gabaliņos (atkarīgs no tā, cik dāsni panēsi nori)
  • Rapšu vai cita cepšanai piemērota eļļa

Gatavo:

  • Bļodiņā samaisa visas panēšanai nepieciešamās sastāvdaļas viendabīgas konsistences mīklā bez kunkulīšiem.
  • Uzkarsē pannu, ielej tajā eļļu un uzkarsē.
  • Gatavajā mīklā iemērc nori lapas strēmelīti tā, lai viena puse paliktu sausa (ja vēlas, var panēt abas puses, bet man ļoti patīk apcepta nori garša).
  • Nori lapu liek uz pannas ar sauso pusi uz leju (tad nori lapa cepot mazāk sarausies).
  • Nedaudz apcep nori vidējā temperatūrā, līdz tas sāk mainīt krāsu, tad apgriež gabaliņu otrādi un cep, līdz panētā puse apcepusies zeltaini brūna.
  • Gatavo uzkodu liek uz dvielīša, lai atbrīvotos no liekās eļļas.
  • Ēd uzreiz tāpat vai ar piedevām pēc saviem ieskatiem.

 

 

Piezīmes:

  • Facebook ir tāda grupa “Vegāns un slims”. Tajā pulcējas cilvēki, kas bija mājās, kad dalīja kaunu citiem mācīt, ko dara vai nedara īsti vegāni. Šis ir mans veltījums jums, draugi.

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.