Rabarbermaize

_MG_4953 copy

Vakar ciemiņiem cepu rabarbermaizi. Saku, ka šī ir wannabe rabarbermaize. Šie saka, ka nu nē, šī ir pavisam īsta rabarbermaize. Tāpēc es te tagad lepni saku – re, rabarbermaize!

_MG_4940 copy

Vajadzīgs
(izmantoju tartes pannu 25 cm diametrā)

  • 1/2 tase sojas piena + 1 ēd.k. citrona sulas (darbosies kā kefīrs)
  • 1 tase miltu
  • 1/2 tase cukura
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 1,5 ēd.k. maltu linsēklu + 2,5 ēd.k. ūdens (darbosies kā ola)
  • Šķipsniņa sāls
  • 300 g rabarberu kātu
  • Eļļa un cukurs pannas sagatavošanai
  • 3 ēd.k. kokosriekstu piena
  • 1/2 ēd.k. citrona sulas
  • 2 ēd.k. šķidruma no turku zirņu bundžiņas (aquafaba)
  • 1/2 tējk. vaniļas pulvera vai 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • Cukurs pārkaisīšanai

Gatavo:

Sāk ar “kefīra” gatavošanu – bļodiņā samaisa sojas pienu un citrona sulu. Noliek maliņā uz 10 minūtēm.
Gatavo linsēklu “olu” – trauciņā samaisa maltās linsēklas un ūdeni. Noliek maliņā uz 5 minūtēm.
Lielākā bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, cepamo pulveri, sāli un samaisa.
Pievieno sojas pienu un linsēklu maisījumu, rūpīgi samaisa un noliek maliņā.
Rabarberus nomazgā, bet nemizo, un ar asu nazi sagriež rabarberus plānās ripiņās.
Karsē krāsni līdz 220°C.
Pannu rūpīgi iesmērē ar eļļu un izbārsta ar dāsnu šķipsnu cukura, neaizmirstot arī par pannas maliņām.
Lej pannā mīklu, izlīdzina un pārkaisa ar rabarberiem.
Kokosriekstu pienu, citrona sulu, turku zirņu šķidrumu un vaniļu sablendē un pārlej pāri rabarberiem.
Pārkaisa ar cukuru, ja vēlas, arī kanēli.
Cep 30 minūtes. Ja krāsnī karstums neizdalās vienmērīgi, cepšanas vidū pannu apgroza.

_MG_4945 copy

Zemsvītras piezīmes:

* Bildēs redzams mans pirmais rabarbermaizes veganizēšanas mēģinājums, kuram izmantoju dubultu receptē minēto mīklas daudzumu. Nebija slikti, bet man šķita, ka ir par daudz mīklas un par maz rabarberu.
* Izmantoju vaniļas sojas pienu Alpro. Ja izvēlas klasisko sojas pienu, varbūt var pielikt mīklai neeedaudz vairāk cukura un šķipsniņu vaniļas. Bet var iztikt arī tāpat.
* Ja izmanto tartes pannu vai citu pannu ar izņemamu vidu, vēlams cepšanas laikā tai palikt apakšā lielāku pannu, lai pēcāk nebūtu jāberž cepeškrāsns.
* Garšo labi gan silta, gan atdzisusi.

6 Comments

    • martaram says:

      Paldies, Inese. Neesmu mēģinājusi cept bez akvafabas, bet pieņemu, ka varētu būt ok. Ja izdodas, pastāsti :)

  1. raganiņa says:

    Varu apvaicātis, kādēļ rabarberus nemizo?
    Un vai var izmantot citu pienu, kas ir uz augu pamata (mandeļu, indijas riekstu)? :)

    • martaram says:

      Paldies, labs jautājums :) Es nemizoju rabarberus tāpēc, ka tad krāsa košāka. Domāju, ka var izmantot jebkuru augu valsts pienu, jā.

  2. Kristīne says:

    Mīļš paldies par receptīti 🤗Ļoti ļoti garšīga 😍 Beidzot mani saldētie rabarberi atrada sev perfektu vietiņu. 🤗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *