Banānu saldējums ar šokolādes mērci

_MG_4638 copy

 

Lietas, kas ātri gaist, man allaž šķitušas īpaši vērtīgas un novērtējamas. Pavasaris arī tāds ir – pārlieku zibenīgs un gaistošs. Vienā brīdī viss pēkšņi steidz ātrāk izaugt, izplaukt, uzziedēt. Kā tāds bērns, kurš domā, ka pats labums ir tikai tad, kad var piedalīties vēlēšanās un gaišā dienas laikā neslēpjoties vilkt dūmu. Man bērnu nav, es skatos uz pavasari un ceru, ka tas vēl brīdi nepieaugs un neaizies balsot. Un ēdu saldējumu, kas kūst tikpat ātri kā maija dienas kalendārā.

 

_MG_4515 copy

VAJADZĪGS:

Saldējumam (2 porcijām):

  • 3 mazi vai 2 lieli saldēti banāni (pirms saldēšanas sagriezti šķēlītēs)
  • 4 ēd.k. kokosriekstu krēma vai kokosriekstu piena cietā daļa, kas noslāņojas bundžiņas augšpusē
  • 3-4 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera (atkarībā no tā, cik šokolādīgi rūgtenu saldējumu gribas)
  • Šķipsniņa sāls
  • 2 vafeļu konusiņi (es izmantoju Rimi nopērkamos ICA konusiņus)

Šokolādes mērcei (mērce nedaudz paliks pāri):

  • 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas vai kakao sviesta
  • 1,5 ēd.k. kļavu vai agaves sīrupa
  • 2 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera
  • Dažas pilītes sojas mērces vai šķipsniņa sāls

GATAVO:

  • Sāk ar mērci: ja kokosriekstu eļļa vai kakao sviests ir sacietējis, to izkausē ūdens peldē. Pievieno pārējās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa.
  • Turpina ar saldējumu – vispirms jaudīgā blenderī sablendē visas sastāvdaļas, izņemot banānus, tad pievieno banānus un blendē, līdz izkatās pēc krēmīga saldējuma.
  • Vafeļu tūtiņā liek saldējumu un pārlej ar mērci, kas, saskaroties ar auksto saldējumu, veido kraukšķīgu šokolādes glazūru. Ja vēlas, uzber ogas vai riekstus. Ēd ātri, jo kūst.

 

_MG_4643 copy

 

Piezīmes:

* Banānu saldējums dažādos izpildījumos jau labu laiciņu ir varen iemīļota lieta svaigēdāju, vegānu un gan jau vēl citu ļaužu vidū, un es saprotu kāpēc – saldētie banāni sablendējot kļūst krēmīgi, un, pievienojot tiem ogas, augļus, riekstu sviestus un citas labas lietas, pāris minūšu laikā var tikt pie garšīga un veselīga saldējuma.
* Saldējumam vēlams izmantot gatavus banānus – tādus, kam uz mizas parādījušies brūni punktiņi.
* Labākam rezultātam ieteicams cieši jaudīgs blenderis. Ja nu tāds nav pieejams, var nākties banānus pirms tam nedaudz atlaidināt vai pievienot vairāk šķidruma. Ja nu saldējums tad sanāk pārāk šķidrs, nav liela bēda – var ēst ar karoti no bļodiņas vai pārvērst saldējuma kokteilī.

 

_MG_4615 copy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *