Skābu kāpostu-kaņepju salāti

_MG_7930

Man no tiesas patīk vienkārši ēdieni. Jo īpaši šī patika izpaudās svaigēšanas laikā, kad arī atklāju, cik daudzveidīgs var būt viens parasts kāposts. Un te es nerunāju par semantiskajiem aspektiem, te es cildinu kāposta spēju garšot tik ļoti dažādi un nekad neapnikt. Un būt veselīgam. Ja kādreiz plānojat kļūt par jūrasbraucējiem vai pirātiem, ņemiet jūrā līdzi pamatīgu mucu pretcingas kāpostiņu.

Vajadzīgs:

  • 2 tases (cup) garšīgu skābēto kāpostu
  • 1 ēd.k. kaņepju eļļas (ļoti vēlams svaigas un kvalitatīvas)
  • 1 ēd.k. kaņepju sviesta/pavalga/kaviāra vai kā nu kurš to sauc
  • 2 ēd.k. kaņepju kodoliņu (tiešām nav obligāti)

Gatavo:

Liek bļodā visu, izņemot kaņepju kodoliņus.
Kārtīgi samaisa.
Ja vēlas, pārkaisa ar kaņepju kodoliņiem, ja nevēlas, nepārkaisa.

_MG_7978

Zemsvītras piezīme:

*Es šādus salātus varu ēst tāpat vien, bet reizēm lieku klāt “kūpinātas” saulespuķu sēkliņas, kādu ceptu sēni, kūpināto tofu vai ēdu ar vārītiem, sautētiem vai krāsnī ceptiem kartupeļiem. Bet te nu katram jāseko savai kāpostbalsij.

_MG_7928 _MG_7963

2 Comments

  1. Antra says:

    Super kombinācija! Es kādu pēdējo pusgadu, šķiet, jau esmu kārtīgi atkarīga no tām kaņepēm 😀 kaņepju kaviāru/sviestu, kaņepju pesto un pašas kaņepju sēkliņas lieku visneiedomājamākajās kombinācijās visur, kur iespējams…. garšo! :)) vispār to kalnciema kvartāla tirdziņā nopērkamo kaņepju kaviāru, pesto un halvu varu karotēm arī tāpat ēst 😀 vai grauzt ar burkānu – perfekta kombinācija 👍😊

    • martaram says:

      Akdieniņ, man tieši kaņepju eļļa un kaņepju TAS ir no Kalnciemkvartāla tirdziņa. :) Rafa kaņepes, ja nemaldos. Tiešām ļoti augstvērtīgi produkti, es nebeidzu priecāties. Paldies par dalīto sajūsmu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *