Piecu minūšu čia pudiņš ar rudens ogām

_MG_6284

Es meloju ļoti labi, bet šoreiz pat nav vajadzības pūlēties – šis pudiņš patiešām ir gan pagatavojams, gan apēdams piecās minūtēs. Nav jau tā, ka man būtu pārlieku steidzīgs, adrenalīna plosīts un visādi citādi mūsdienīgs dzīves ritms, bet reizēm vienkārši negribas gaidīt. Tā nu reizēm čia pudiņš paliek negatavots un neēsts, jo gribas tūlīt un tagad nevis rīt no rīta. Šis tad nu beidzot ir TAGAD. Turklāt to bez pārliekiem sirdsapziņas pārmetumiem var ēst arī tie, kam gribas gan iestūķēties vecajā izlaiduma kleitā, gan piestūķēt seju ar šokolādi.

_MG_6259

Vajadzīgs (1 lielai vai 2 mazām porcijām):

  • 3 ēd.k. čia sēklu
  • 4-6 lielās, mīkstās dateles (atkarīgs no tā, cik saldu vēlas pudiņu un tā, vai izmanto saldinātu pienu)
  • 1 tase (cup) augu piena pēc izvēles
  • 2-3 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera
  • 1 tējk. vaniļas
  • 2 ēd.k. riekstu sviesta vai kokosriekstu mannas (var arī nelikt neko, tad pudiņš būs vieglāks)
  • Ogas, sasmalcināti rieksti, šokolādes gabaliņi vai drupinātas kakao pupiņas pasniegšanai
Gatavo:
Ja ir jaudīgs blenderis, met tajā iekšā visas sastāvdaļas un blendē līdz viendabīgai, zīdainai konsistencei. Ja blenderis ir mazāk jaudīgs, čia sēklas pirms tam var samalt kafijas vai garšvielu dzirnaviņās.
Pudiņu var ēst uzreiz vai ielikt ledusskapī atdzesēties. Tad gan tas vairs nebūs piecu minūšu pudiņš, toties vēss un labi savilcies gan.
_MG_6262
Zemsvītras piezīmes:
* Jo aukstāks augu piens, jo labāk. Ja vēlies, vari aizstāt daļu piena ar saldēta piena kubiciņiem.
*Dekoram un interesantam garšas akcentam pieliku dažas mazās bazilika lapiņas, bet derētu arī piparmētra.
* Šo pavisam mierīgi var izmantot arī kā krēmu kūkām.

2 Comments

  1. Marina says:

    Forša recepte, bet atceries, ka ir absolūti obligāti chia sēklas jāizmērcē pirms tam. Šīs sēklas ir ultra veselīgas, bet tikai pēc iemērkšanas uz pāris stundām vai, labāk, uz visu nakti. Ja to nedara, kaitīguma var būt vairāk par veselīgumu :) Nelikšu te linkus, bet ja paguglēsi, atradīsi vairākus pierādījumus :)

    • martaram says:

      Paldies par komentāru, Marina :) Biju lasījusi, ka ēdot nemērcētas čia sēklas vienkārši jādzer vairāk ūdens. Par briesmām gan neesmu līdz šim dzirdējusi, bet paldies, pameklēšu arī šādu info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *