Vegāns Veikalā: Bujums Vegānie pelmeņi

Bujums

Good news everyone! Acīmredzot mūsu paliek arvien vairāk, jo veikalu plauktos parādās šis tas pavisam negaidīts un pavisam noteikti vegijiem adresēts. Piemēram – Bujums vegānie pelmeņi.

Lai gan pēdējā laikā cenšos ēdienu termiski neapstrādāt, šiem es nevarēju turēties pretim – galu galā uz paciņas skaidrā, capslock latviešu valodā bija teikts: VEGĀNIE PELMEŅI. Sajūtas laikam līdzīgas kā Bredšovai, ieraugot vājprātīga paskata kurpes, – tie pelmeņi uzrunāja TIEŠI MANI. Bet, ja met ironiju pie malas, man pavisam noteikti gribējās būt vienam no pircējiem, kas Stockmann saka – jāaaa, mums tādi produkti ir vajadzīgi, iepērciet vēl! Taisnību sakot, neceru, ka vegānpelmeņiem ies pārlieku labi, jo cena tāda, nu, teiksim, apjomīga, bet nu, kas zina, kas zina.

Pelmeņi izrādījās pildīti ar baklažāniem un burkāniem, un vēl izrādījās, ka Bujums zina, ko dara, jo šis kombo, kas man veikalā likās visnotaļ dīvains un varbūt pat pliekans, mājās izrādījās pavisam labs un garšīgs. Pelmeņus ēdām ceptus (cepu, starp citu, bezaromāta kokosriekstu eļļā, kam, kā runā, ir vislielākā termoizturība), ar ļoti asu svaigo mērci, kas darināta no svaigiem tomātiem, čilli, citronu sulas, sojas mērces, grauzdētā sezama eļļas un piliena agaves sīrupa. Lai gan uz šķīvja valdīja absolūts zaļo salātu pārspēks, Bujums pielmeņi bija visnotaļ garšīgs papildinājums vakariņām. Grēcīgs gan arī, jo tie kvieši, tas cepums… Eh. Bet reizēm, pavisam reizēm jau drīkst uzkost arī kaut ko, kas nav garšīgs un veselīgs, toties ir garšīgs un garšīgs.

Secinājums: Ļoti labs. Pateicoties Bujuma malačiem, pēc ilgāka laika ar mani atkal runā pelmeņi.

 

Zemsvītras piezīme:

*Pelmeņu paciņa pa ceļam no veikala cieta no pārējo iepirkumu mobinga, tāpēc izskatījās samērā nefotografējama. Tā nu pazemīgi izmantoju Bujums oficiālo pelmeņu bildi. Cerams, ka neviens neļaunojas.

3 Comments

  1. Pingback: martaram, Vegāns Veikalā: Bujums Vegānie pelmeņi - home made

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.