Jāņu eksperiments: Indijas riekstu siers ar ķimenēm

_MG_9615

Vispirms jau sveiciens ar veiksmīgu ielīgošanu/os vasarā. Un tad nu pie lietas.

Par riekstu sieru domāju jau sen, bet vienmēr apstājos pie tā, ka nez, kur dabūt probiotiķus veiksmīgai raudzēšanai. Protams, apsvēru arī domu par Rejuvelac gatavošanu, bet tas tomēr likās pārāk piņķerīgi, tāpēc tā arī riekstu siera siešanu atliku uz vēlāku laiku. Beeet tad es pavisam nesen atklāju, ka Biotēkā pieejams pavisam labs un vegāns jogurta ieraugs Narine. To tad arī nopirku, izmēģināju un atzinu par labu esam.

Siera receptei izmantoju The Raw Chef ieteikto riekstu siera pamatrecepti. Precīzi sekoju visām instrukcijām, vienīgi riekstus mērcēju (apmēram 4 h), pievienoju vēl arī kādu ēdamkaroti ķimeņu un ieraugu iemaisīju nedaudz uzsildītā ūdenī, kā to prasīja paciņas instrukcija.

 

_MG_9614

Recepti ļoti iesaku, jo izdevās patiešām labi. Īstu sieru neesmu ēdusi jau kādu laiciņu, tāpēc varbūt gluži objektīva neesmu, bet šis likās patiešām ļoti labs Jāņu siers. Ar tādu īstuma sajūtu, kāds ir tikai mājās sietam sieram. Un vēl kāda laba lieta – glabājot ledusskapī, tas ar katru dienu kļūst tikai labāks.

 

Zemsvītras piezīme

* Ciets un griežams šis siers gan nav, bet tas garšai netraucē.

* Bildē blakus sieram rotājas Raw Garden sāļie kraukšķi. Ļoti iesaku.

* Man Jāņu svinēšana jau kādu laiku nesaistās ar ļaužu bariem, jandalēšanos un citām tradicionālām svinēšanas lietām. Šogad Smārts šo sajūtu ietērpa ļoti trāpīgos vārdos: “Jāņos man vajag divas lietas: iet pļavā pēc jāņuzālēm un skatīties ugunī”. Tādu meditatīvu noapaļošanos un modīgu, bet godīgu daunsaizingu arī novēlu astronomiskās vasaras un visa pārējā piedzīvošanai. Līgo!

_MG_9550

 

_MG_9622-001

4 Comments

    • martaram says:

      Jā, diemžēl. Ir jau arī diezgan ilgs laiks pagājis :) Pa šiem gadiem gan esmu izgudrojusi arī savas riekstu sieru receptes, centīšos kādu ielikt arī blogā.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.