sMārtiņdienas mafini

Taisnību sakot jāsaka, ka ar konditorejas izstrādājumu gatavošanu esmu uz ļoti, ļoti atsvešināta JŪS. Tomēr reizēm (īpaši, ja kādam, jo īpašāk, ja kādam mīļam svētki) sagribas kaut ko uzmeistarot. Kādu laiku spēlējos ar mafinu un kapkeiku meklējumiem gūglē, kamēr uzraku šo:
http://vegweb.com/index.php?topic=22157.0

Dažu produktu iztrūkuma dēļ atļāvos variēt un šeit piedāvāšu savu variāciju par tēmu.
16 mazizmēra mafiniem vajadzēs:

1,5 glāze miltu
1 glāze cukura
1/2 glāze smalki sasmalcinātu mandeļu
1 tējk. sodas
1/2 tējk. sāls
1 glāze kokosriekstu piena
1/3 glāzes vīnogu kauliņu eļļas
1 tējk. vaniļas ekstrakta
1 tējk. baltvīna etiķa

Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Palielā bļodā kārtīgi samaisa visas sausās izejvielas, tad pievieno kokosa pienu, eļļu un pašu pēdējo – baltvīna etiķi. Maisa, līdz sanāk viendabīga, antikunkuļaina masa.

Mafinu pannā saliek papīrīšus un tajos lej mīklu. Ja šķiet, ka mīkla par biezu, pievieno nedaudz ūdens.
Liek krāsnī un cep 25-30 min vai tik ilgi, līdz mafinā iedurts koka irbulītis vai sērkociņš neuztausta neizceptu mīklu.
Mafinus izņem no krāsns un noliek atdzišanai. Ja vēlas – dekorē ar kādu glazūru, ja ne, nobārsta ar pūdercukuru vai mandeļu puteklīšiem.

Zemsvītras piebilde:

  • Meklējot recepti uzzināju, kā atšķiras mafini no kapkeikiem (cupcakes), proti, pirmie ir parsti mazi kēksiņi, ko uzēd pie brokasta, bieži cepti ar augļu/ogu gabaliņiem, otrie, savukārt, ir vairāk tādas kā mazas kūciņas, smalkāka padarīšana un visbiežāk ar kādu smalku glazūru vai kā nu tulko frostingu/aisingu. tāds, lūk, smadzeņu piedrazojums šodienai ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *