Sarkano kāpostu salāti ar edamame pupiņām un tahini-ingvera mērci

 

IMG_6404 copy

 

Rudens. Ieraudzīju veikalā koši violetu kāposta konusu, pagrozīju un ieliku groziņā. Mājās liku kāpostam klāt burkānu un edamame pupiņas (kas izklausās smalki, bet patiesībā ir vienkārši nenogatavojušās sojas pupiņas), lai ir violets, oranžs un zaļš. Tā man sanāca salāti, kas košuma ziņā ir pilnīgs oktobra vidus, kad man ir dzimšanas diena, kad vienmēr (jo nezin kā tā laimējas) spīd traka saule, un lapas un debesis tik košas, ka izskatās kā ar marķieri nokrāsotas. Oktobris <3

 

Vajadzīgs:

  • 2 lielas sarkanā kāposta lapas, sagrieztas plānās strēmelītēs
  • 1 vidēja izmēra burkāns, sagriezts strēmelītēs
  • 100g edamame pupiņu pākšu
  • 1 ēd.k. melnā sezama sēklu vai nedaudz apgrauzdētu sezama sēklu
  • Šķipsniņa sāls
  • MĒRCEI
  • 2 tējk. tahini (sezama sēklu pastas)
  • 1/2 ēd.k. sojas mērces
  • 1 1/2 tējk. citrona sulas
  • 1-2 tējk. smalki sarīvēta ingvera (atkarībā no tā, cik pikantus salātus vēlas)
  • 1 ēd.k. ūdens
  • Šķipsniņa čili pārslu

Gatavo:

  • Sāk ar edamame pupiņu gatavošanu – tās ar visām pākstīm liek verdošā ūdenī, vāra apmēram 2 minūtes, tad noskalo aukstā ūdenī un izloba no pākstīm.
  • Bļodā samaisa sagrieztos kāpostus un burkānus, pārkaisa ar sāli un ar rokām nedaudz pamīca, lai kļūst mīkstāki.
  • Mazākā bļodiņā samaisa visas mērces sastāvdaļas un pievieno burkāniem un kāpostiem. Samaisa.
  • Visbeidzot pievieno arī edamame pupiņas un melno sezamu, samaisa.
  • Var ēst uzreiz vai ļaut garšām kādu stundiņu savilkties.

 

IMG_6405 copy

Piezīmes:

*Edamame pupiņas meklējamas lielveikalos pie saldētajiem dārzeņiem.
*Glītas dārzeņu strēmelītes var iegūt ar īpašu žuljēna nazi vai vispirms sagriežot dārzeņus ar dārzeņu mizojamo un tad sagriežot plānākās strēmelītēs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *