Pavisam cits onkulis bens

Kaut kā tā sanācis, ka gads man iesācies ļoti lēni un slinki. Varbūt bij pārāk bieza tā sniega sega tomēr, jo līdz ar atkusni sāka rosīties arī domas galvā un virtuvē.
Te būs viena tāda agra rīta improvizācija Smārta pusdienu termosiņam par godu. No rīta bij jārīkojas aši, no vakariņām pāri bij palikuši rīsi (basmati/savvaļas rīsu maisījums) un ledusskapī tupēja arī aizsāka ananāsu bundžiņa. Klāt piekombinēju baklažānu un baklažānu mērci/marinējumu, kas pirkta kādu laiku atpakaļ, kad Rimi sāka tirgot Pattak’s indiskās mērces un tad nu par ļoti draudzīgām cenām dažas iegādājām. Kopā tas viss iznāca, lūk, šitā:

200 g novārītu basmati/savvaļas rīsu (ir tāds maisījums veikalos)
1/2 maza baklažāna (apm. 150 g)
1 konservēta ananāsa gredzens
100 ml ūdens vai ananāsu sulas no tās pašas bundžiņas
1 ēd. k. saulespuķu sēkliņu
1 tējk. Brinjan pickle (tā vietā noteikti varētu izmantot arī kādas garšvielas. es ieteiktu koriandra sēklas, kumīnu un garam masala)
1 tējk. kukurūzas cietes
1 ēd.k. olīveļļas
1 ēd.k. sojas mērces.

Sagriež baklažānu un ananāsu kubiņos, olīveļļā apcep vispirms baklažānu, pēc 5 min pievieno ananāsu un saulespuķu sēkliņas.
Krūzītē kārtīgi samaisa ūdeni/ananāsu sulu, sojas mērci, kukurūzas cieti un Pattaka baklažānu mērci.  Lej klāt baklažāniem, kas jau cepinās pannā.
Visu izmaisa, pēc kāda minūtes pievieno rīsus un, pa brīdim apmaisot, karsē vēl 3-5 min. Ja rīsi ir karsti, tad droši var mazāk, man bij no ledusskapja.
Un tas man aizņēma tikai 15 min! jei!

Zemstrīpas piezīme:
Es biju priecīgi pārsteigta par to, ka tik negaidīti iznāca jauns, vienkāršs un eksotisks papildinājums mūsu ēdienkartei. Un Smārts bij priecīgs, jo nu – tās tak bija viņa pusdienas.
Es parasti nefanoju par saldi/sāļo, bet šeit tas saldums piesardzīgās devās un likās pat ļoti laikā.
Sojas mērces vietā var likt vienkārši sāli, vai nelikt neko, ja neprasās.
Likšu indiešu kategorijā, jo garša sanāca patiešām indiska gala beigās. īpaši, ja neņem tās olīvas vērā. :D

Labu*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *